Uskoro Gasprom banka u Srbiji

Gasprom banka treba da počne da posluje u Srbiji u drugoj polovini godine, a njeni glavni poslovi biće vezani za izgradnju gasovoda Južni tok, drugu fazu izgradnje skladišta gasa Banatski dvor, gasnu centralu Srbijagasa, a pratiće i ruske investicije poput NIS i Lukoila. Banka neće kupiti nijednu od postojećih banaka, već će dobiti grinfild licencu. „Srbijagas“ će imati trećinu, a Gasprom banka dve trećine vlasništva u zajedničkoj finansijskoj instituciji. Sva dokumentacija oko osnivanja banke je spremna, nacrt ugovora je završen, u toku su razgovori u Vladi, dok bi uskoro trebalo da stignu ruski partneri na potpisivanje memoranduma. Posle toga će Vlada Srbije odobriti ceo projekat.

Uskoro Gasprom banka u SrbijiGasprom banka treba da počne da posluje u Srbiji u drugoj polovini godine, a njeni glavni poslovi biće vezani za izgradnju gasovoda Južni tok, drugu fazu izgradnje skladišta gasa Banatski dvor, gasnu centralu Srbijagasa, a pratiće i ruske investicije poput NIS i Lukoila, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Banka neće kupiti nijednu od postojećih banaka, već će dobiti grinfild licencu. „Srbijagas“ će imati trećinu, a Gasprom banka dve trećine vlasništva u zajedničkoj finansijskoj instituciji, rekao je Bajatović u intervjuu Blicu.

On je rekao da je sva dokumentacija oko osnivanja banke spremna, nacrt ugovora je završen, u toku su razgovori u Vladi, dok bi uskoro trebalo da stignu ruski partneri na potpisivanje memoranduma. Posle toga će Vlada Srbije odobriti ceo projekat.

"Bez obzira na ishod predstojećih izbora u maju, banka će biti operativna u drugoj polovini godine", rekao je Bajatović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik